Vacature: wordt 4D jouw volgende dimensie!?

Virtueel plannen en bouwen, en dus efficiënter bouwen in de praktijk. Dit is het nieuwe werken voor grote en middelgrote bouwbedrijven. Werk jij met ons mee?

Cadvisual Benelux BV nodigt jou uit om professionals van bedrijven in de top van de bouw- en infrasector te leren plannen in 4D, een logische uitbreiding op 3D BIM werkmethodieken. Hiervoor gebruik je de modernste en meest innovatieve ICT-middelen. Als trainer en supportmedewerker bij Cadvisual draag jij bij aan een grote stap voorwaarts in de digitalisering van de bouw. Datagestuurd projectmanagement met 4D-planning en 5D kostenbeheersing is immers de toekomst. Sterker nog, die toekomst is al in volle gang.

BIM consultant en/of trainer 4D/5D-bouwplanningsoftware

Uden, online, regio Eindhoven/’s-Hertogenbosch/Nijmegen, 32-40 uur, meerdere posities beschikbaar (met of zonder 4D ervaring, wel BIM ervaring gewenst)

Virtueel plannen en bouwen, en dus efficiënter bouwen in de praktijk. Het is het nieuwe werken voor grote en middelgrote bouwbedrijven. Daarom ga jij professionals van bedrijven in de top van de bouw- en infrasector leren plannen in 4D, een logische uitbreiding op 3D BIM werkmethodieken. Hiervoor gebruik je de modernste en meest innovatieve ICT-middelen. Als trainer en supportmedewerker bij Cadvisual draag jij bij aan een grote stap voorwaarts in de digitalisering van de bouw.

Dit maakt jouw baan uniek

Datagestuurd projectmanagement met 4D-planning en 5D kostenbeheersing is de toekomst. Sterker nog, die toekomst is al in volle gang. Hierin speel jij een bijzondere rol. Cadvisual heeft namelijk een unieke positie: we zijn het enige bedrijf dat licenties voor de Synchro 4D-software en BEXEL Manager BIM- en projectmanagement software verkoopt in Nederland en België.

Product advies
Dit maakt jou dé productspecialist voor onze klanten. Jij geeft tweedaagse trainingen aan werkvoorbereiders, planners, BIM-managers en soms ook uitvoerders en projectleiders uit de bouwwereld en leert ze alles over 4D plannen. Dit doe je vooralsnog online, maar normaliter in ons eigen trainingscentrum in Uden. Hier heb je een top laptop en een scherm van 86 inch met touchscreen en ultra HD 4K tot je beschikking en doen de cursisten via twee eigen beeldschermen praktijkervaring op met de software. En soms geef je ook trainingen op locatie.

Training en begeleiding
Jouw nieuwe job heeft nog een interessante component: je bent ook supportmedewerker. Hebben licentiehouders vragen over de software? Dan komen ze naar ons. Jij helpt klanten waar je kunt. Ook verzorg je de levering van software licenties. Kom je er niet uit? Dan overleg je met collega’s of neem je contact op met onze leverancier. Door technische vragen op te lossen help je klanten verder met boeiende, bouw- infraprojecten, zoals de horizontale bouw en onderhoud van tunnels, wegen en spoor, maar ook verticale bouw van complexe gebouwen. Een leuke bijkomstigheid is dat we ook betrokken zijn bij innovaties, zoals het werken met mobiele apps, virtual reality (XR) en dashboard rapportage oplossingen.

BIM consultancy

Onze klanten komen met innovatieve vragen rondom de inzet van (open) BIM voor ondermeer bouwlogistiek, datagestuurd werken, project  dashboards. Dit vraagt om oplossinggerichte adviezen en ontwikkelingen, die wij veelal intern met ons team kunnen verzorgen. Je mag daar zelf aan mee ontwikkelen en het zou super zijn als jij de oplossing op begrijpelijke en betekenisvolle wijze weet uit te leggen en te implementeren bij de bouwteams van onze klanten. Je verbindt zo vakkennis met BIM oplossingen, waarbij wij vooral de proces adviseur en oplossingen leverancier zijn: inhoudelijke projectuitwerking blijft bij de marktpartijen. 

Wat je van ons mag verwachten

Cadvisual is een open, warm en innovatief softwarebedrijf dat is opgericht in 2004. We zijn misschien geen groot bedrijf, maar wel groots in wat we doen. De sfeer is informeel en persoonlijk en collega’s zijn betrokken. We werken hard, maar weten ook wanneer het tijd is om naar huis te gaan. Geregeld plannen we een etentje en bezoeken we interessante ICT-events, beurzen of kennisdagen van klanten. Hier doen we inspiratie op om te blijven groeien en ons product te blijven ontwikkelen. We werken veel vanuit huis en komen graag samen in ons ruime kantoor te Uden, alwaar klanten en cursisten naar toe komen.

Als je interesse hebt in BIM, digitaliseren van bouwprocessen, adviseren van bouwteams over de inzet van BIM en de daarbij behorende kennisontwikkeling en kennisdeling, dan gaan we graag met je in overleg hoe jouw competenties en interesses inzetbaar zijn binnen onze gedeelde ambities! Ook als je nog geen 4D planning ervaring hebt, maar er wel voor open staat, zijn er mooie kansen. 

Verder bieden wij:

 • Een marktconform salaris afgestemd op je opleiding en ervaring.
 • We bieden je graag een vast contract na één bepaalde periode.
 • Een reiskostenvergoeding en gebruik van een carpool auto voor afspraken.
 • 29 vakantiedagen en 8% vakantiegeld.
 • 10% pensioenbijdrage via persoonsgebonden pensioen van BrandNewDay
 • Ontwikkel- en trainingsmogelijkheden met een persoonlijk trainingsbudget.
 • Een goede balans tussen werk en privé.
 • Voorzieningen voor thuiswerkplek. 
 • Dagelijks een goed verzorgde gezamenlijke lunch (op kantoor ;-). 

Dit ben jij

Samenwerken is voor jou belangrijk. Met je collega’s, maar ook met de professionals die bij jou een training volgen. Dankzij jouw communicatieve vaardigheden en klantvriendelijke houding weet je mensen te motiveren, en hen op een plezierige manier iets bij te brengen. Je houdt van aanpakken, bent toegewijd, spontaan en hebt een grote interesse in de bouw. En net als je collega’s houd je van openheid en transparantie.

Daarnaast heb je:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur ervaring of affiniteit in de richting van bouwkunde, civiele techniek of werktuigbouwkunde.
 • Affiniteit met 3D en 4D en bij voorkeur kennis van BIM en/of planningssoftware.
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal. En als je ook nog Duits spreekt, vinden we dat een pré.

Reageer direct

Enthousiast? Wacht dan niet langer en stuur je cv en motivatie naar Joost Wijnen via joost@cadvisual.com. Heb je nog vragen over de functie? Joost is bereikbaar op 06-46273405 , ook buiten kantooruren en via Whatsapp. Gewoon doen!