Nauwkeurig je ecologische voetafdruk op de samenleving bijhouden


Duurzaamheid

Duurzaamheid is een breed maar belangrijk maatschappelijk thema dat beter inzichtelijk gemaakt kan worden door meetbare criteria te hanteren. Cadvisual legt u graag uit hoe de met project informatie verrijkte BIM modellen ook ingezet kunnen worden voor nieuwe toepassingsgebieden. Zoals we de materialisering en de bouwprocessen met de inzet van materieel (zoals hijskranen) middels BIM hebben gepland en begroot, kunnen ook andere databronnen gekoppeld en doorgerekend worden.

Uitstoot berekenen

Afhankelijk van je doelen, kun je heel nauwkeurig bijhouden wat je ecologische voetafdruk is op de samenleving. Energieverbruik, opwekking, de co2-uitstoot van transport middelen… Cadvisual helpt je om al deze aspecten te kunnen doorrekenen middels BIM, zodat je niet alleen van jouw bedrijf, maar ook per project kunt beoordelen of de energieprestatie en duurzaamheidsdoelen zijn bereikt. Zo kun je gericht werken aan jouw duurzaamheidsdoelen.

Vergelijken en kiezen

Het is natuurlijk ook mogelijk om te werken met verschillende materiaalopties. Wat als je een project uitvoert met duurzame materialen, wat heeft dat voor effect op de kostprijs of zelfs de total cost of ownership (TCO)? En wat zijn de voordelen op het milieu en hoe maak je een betere aanbieding? Door deze gegevens in te geven in je materialendatabase, kun je bewust keuzes maken en voorleggen aan je eventuele opdrachtgever.

Automatisering

‘Elk project is uniek’, wordt vaak gezegd; dat vinden wij ook van het ontwerp of de situatie; maar dit hoeft standaardisatie niet in de weg te staan. Cadvisual bepaalt met jou de overeenkomstige processen en gegevensbehoefte per project en dan blijkt veel informatie herbruikbaar te zijn, mede dankzij automatisering met BIM. Het analyseren van de doelstellingen voor ondermeer duurzaamheid zal zo steeds sneller, makkelijker en vooral beter inzichtelijk worden. Vanuit onze portfolio management oplossingen zijn ook project overschrijdende bedrijfsdoelstellingen te analyseren en te rapporteren, bijvoorbeeld als onderbouwing van de jaarplannen.


Personeel
efficiënt inplannen

Volgens ons is het ideale computersysteem een systeem dat alle aspecten van een bedrijf bij elkaar samenbrengt en combineert. Daar hoort ook zeker het personeelsbeleid bij.

Kosten
besparen

Door bouwtrajecten te digitaliseren, wordt het volledige traject transparant. Het is duidelijk hoeveel uur er gewerkt moet worden, welke materialen benodigd zijn en wat die materialen kosten.

Digitaliseren
en sneller werken

Er wordt vaak slechts een fractie van de mogelijkheden gebruikt. Wij streven naar een overzichtelijk, transparant en praktisch systeem, waar iedere betrokken partij binnen een project baat bij heeft.